Nagyon szeretem a krémleveseket és a hagyományos főzelékeket is ebben a formában fogyasztom. Előnye, hogy nem kell lisztet használni a kívánt sűrűség eléréséhez, egyszerűen csak turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük a kész levest.
Mai receptem alapja, hogy a sós, fűszeres hús mellé nekem bevált az édesebb köret. Viszont ebben az esetben a hús volt a mellékszereplő az édes levesem mellett.
Leves hozzávalói
- 2 sárgarépa
- 1 narancs
- fél vöröshagyma
- olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- csipet őrölt fahéj
Meghámoztam és felkockáztam a répákat a narancsot és a hagymát. Mézzel és egy kis olívaolajjal megkaramellizáltam a hagymát, majd az egyik répát és fél narancsot hozzáadtam. Felöntöttem 3 dl vízzel és lassú tűzön puhára főztem. Miután elkészült és kicsit kihűlt, leturmixoltam a maradék fél naranccsal és répával. Végül fahéjjal ízesítettem. Borongós, téli napokon nagyon jól tud esni egy forró édes és fűszeres, narancsos leves.
Sült tarjához
- 4 szelet sovány tarja
- friss kakukkfű
- só
- bors
- szójaszósz
- olívaolaj
Nem bonyolítottam túl a husi elkészítését, hagytam egy éjszakát sóban állni, beborsoztam, meglocsoltam az elmaradhatatlan szójaszósszal és a kertből szedett kakukkfűvel megszórtam. Olívaolajban kisütöttem és pihentettem. A szójaszósz füstösebb íze miatt emlékeztetett a nyaranként kertben sütött húsokra, igazi flekken íze lett.
a végére egy szexi sminkben lévő George Michael