Nagyon szeretem a camambert sajtot, bármihez meg tudom enni, leginkább szendvicsre rakom, pedig megsütve is csodás. Volt itthon egy fél kiló sertés husi, előző este besóztam és beborsoztam. Azzal nem lőhetek mellé, mert tegnap még nem volt ötletem, hogy hogyan készítsem el. Ma jött az isteni szikra, hogy az itthon lévő maradék sajtot ráolvasztom, kaptunk pár napja szederdzsemet egy kedves ismerősünktől, így kész is egy izgalmas fogás.
Hozzávalók
- sertés hús
- camambert
- szederdzsem
- só, bors,
- olaj
- kakukkfű
Felszeletelt, besózott, beborsozott húst elősütöttem serpenyőben kakukkfűvel, hogy kérget kapjon majd betettem sülni a sütőbe 35 percre, 200 fokon. Mikor átsült, rákockáztam a camambert sajtot és visszatettem sülni, hogy a sajt ráolvadjon. Szederdzsemmel tálaltam és meglocsoltam egy pár csepp lenmag olajjal, szerintem nagyon jól illik az olaj diós íze a sajtokhoz.