A pirítóst én nagyon sok fokhagymával szeretem, így inkább hétvégére és uzsonnára időzítem a fogyasztását. Reggelire kicsit hardcore lenne indulás előtt, bár lenne helyem a buszon. A mai nap takarítással telt és mire felvakartam a padlószőnyegről a macskaszőrt, meg is éheztem. Rajongom a mediterrán ízekért és a lehető legtöbb szimpla ételt fel lehet dobni egy kis olívaolajjal, fetával és paradicsommal..hát így járt a mostani uzsonnám is.
Hozzávalók
- kenyér
- olívaolaj
- kakukkfű
- paradicsom
- balzsamecet
- fokhagyma
- feta
Serpenyőben felforrósítottam egy csepp olívaolajat frissen szedett kakukkfűvel és ebben pirítottam meg a kenyérszeleteket. Mikor szép pirosra sültek, még forrón bedörzsöltem őket fokhagymával. Felszeletelt paradicsomot megöntöztem egy kis olívával még és balzsamecettel, majd megsütöttem a serpenyőben. Ráhalmoztam a kenyérszeletekre és rámorzsoltam a fetasajtot. Azt hiszem bármennyit meg tudnék enni ebből, egyszerűen csodás.