Anyukámmal voltunk madarastescózni és gyümölcsvadászat közben találkoztam Sharonnal (-Diospyros kaki- más néven kakiszilva vagy datolyaszilva). Anyu még nem kóstolta és én is csak egyszer ettem, így vettünk gyorsan. Még Szegeden, egyetemista koromban találkoztam először ezzel a gyümölccsel, pedig manapság már nem számít túl egzotikusnak, de valahogy mindig elmaradt a kipróbálása. Az egyik legjobb barátommal voltam, mikor megláttuk és néztünk bután, hogy mi is lehet ez. Vettünk egy darabot és még a parkolóban felboncoltuk szegényt, majd elfogyasztottuk. Hát Sharonnak körtés dinnye íze van...így mi elneveztük "körtnyének".
Utánaolvastam a Zinterneten, hogy mire jó és honnan is jött Sharon. Kína, India és Délkelet Ázsia őshonos növénye, magas csersavtartalma miatt vérzéscsillapító és gyulladáscsökkentő, jótékony hatása van a pajzsmirigybetegségekre és az érelmeszesedésre. Leveleit frissítőként fogyasztják, gőzölés után is megmarad a magas C-vitamin tartalma.
Remek uzsonna volt egy kis friss kókusszal.