Miután a hétvégén megérkezett az ősz, hiába van április vége, egy melengető levesre vágytam leginkább. Legszívesebben mindennap ennék valamilyen levest, de sajnos erre nincs lehetőségem. B tervként kínai instant leveseket szoktam venni, de az mégsem az igazi. Ma több időm volt kicsit utánamenni és beszerezni pár keleti alkatrészt. Találtam egy szuper csilis halszószt és vettem rizstésztát is. A piacon beszereztem az alap leveszöldségeket és rohantam is haza, hogy kipróbáljam otthon én milyen "kínai" levest tudok készíteni. Első próbálkozásra szerintem teljesen jó lett, a kívánságom teljesült és most a macskával, egy meleg pokróc alatt forrósít fel a kellemesen csípős, tüzes levesem.
Hozzávalók
- leveszöldségek (sárgarépa, zeller, fehérrépa, vöröshagyma)
- só, bors
- füstös ízesítésű leveskocka
- csilis halszósz
- rizstészta
Miután meghámoztam a zöldségeket, vékony szeletekre vágtam és feltettem főni egy lábos vízbe. Fűszereztem sóval borssal és a leveskockával. 3 evőkanál halszószt adtam hozzá és a rizstésztát, mikor már csak 5 perc volt hátra az elkészülésig.