Semmi izgalmasat nem terveztem reggelizni, még csak a kávémat szorongattam..mikor felfedeztem, hogy anyu hagyott egy adag tejbegrízt a konyhaasztalon egy levél kíséretében, amelyben felszólít rá, hogy lehetőleg fogyasszam el a nap folyamán. Nem kellett kétszer mondani, máris meglocsoltam egy kis tejjel és betettem a mikróba, ugyanis én forrón és folyékonyan szeretem. Nem rajongom az édességekért és ez az étel önmagában is elég édes, így némi gyümölcs után néztem, amivel feldobhatnám. Eszembe is jutott a gránátalma, amit még a múlt héten vettem, mint a karácsonyi szezon egyik elmaradhatatlan kellékét. Így szegény gyors és fájdalommentes felaprításban részesült, majd a magjait a levével együtt a grízemhez adtam. Fahéjjal tettem még ünnepibbé ezt az egyszerű, mégis remekül variálható reggelit.
Utánanéztem, és a gránátalma (Punica granatum) amellett, hogy csodaszép és finoman savanykás, rengeteg hasznos dolgot tartalmaz és érdemes többször beruházni egy egy darabra.
Számos előnye közül a szívre és az érrendszerre gyakorolt jótékony hatását emelik ki, hiszen csökkenti az LDL koleszterin szintjét. Kísérletben igazolták, hogy azoknak akik gránátalmalevet fogyasztottak, alacsonyabb lett a vérnyomása. Rengeteg C-vitamint -így támogatja immunrendszerünket- és K-vitamint tartalmaz, ami pedig fontos a véralvadásban. Fogyni vágyóknak is ajánlott, hiszen alacsony a kalóriatartalma, ezzel szemben a rosttartalma magas, így gyorsítja az anyagcserét és a zsírégető mechanizmusokat.